Qué és EFT Tapping?

EFT Tapping. Tècniques d’alliberament emocional, Tapping, EFT o EFT Tapping són les diferents maneres en què es coneix aquesta tècnica. 

EFT són les sigles en anglès de Emotional Freedom Techniques, que significa tècniques d’alliberament emocional, i Tapping ( golpejar en anglès) es refereix als lleugers cops que fem amb la punta dels dits a diferents punts energètics.

Aquests punts energètics formen part dels meridians d’acupuntura però en comptes d’utilitzar agulles s’estimulen suaument mentre estem en connexió amb el problema. Per això, no és d’estranyar que també s’anomeni acupuntura emocional sense agulles.

És una tècnica d’autoajuda i desenvolupament personal que s’engloba dins de les tècniques psico energètiques alleujant diferents problemes físics i emocionals.

Activa la part del sistema nerviós i energètic, ajudant a alliberar emocions presents, així com emocions no resoltes causades per diferents situacions viscudes al llarg de la vida. També t’ajuda a expandir tot el teu potencial sobretot en aquells àmbits que més ho necessites o que vols millorar.

D’on prové EFT Tapping?

Va ser durant els anys 80, quan el doctor Roger Callahan, durant les seves consultes privades, que va experimentar una millora emocional dels seus pacients gràcies a l’estimulació manual de diferents punts d’acupuntura.  Va ser llavors quan va crear una sèrie de seqüències específiques de punts per a cada tipus d’emoció o dolència.

Va ser anys després quan Gary Craig, enginyer i alumne seu, va simplificar la tècnica creant els 13 punts bàsics que coneixem actualment. D’aquesta manera va crear una tècnica més senzilla i pràctica d’utilitzar a la que va posar el nom de EFT, tècniques d’alliberament emocional.

Gary Craig ho va difondre per tot el món a través dels seus cursos i des de llavors és practicat per milions de persones per millorar el seu benestar i la seva salut.

Com i perquè funciona?

Davant d’una experiència o impacte el nostre organisme reacciona, hi ha una alteració, un estrès per tal de resoldre aquest impacte. Si aquest impacte es resol d’una manera satisfactòria, l’organisme torna a la normalitat, hi ha una relaxació. Si no es resol o no es resol d’una manera adequada, es crea un bloqueig en forma d’enllaç neuronal que es fixa en el nostre inconscient. Perquè aquest bloqueig es pugui crear ha d’estar sustentat per una alteració energètica. 

Aquí és on actua EFT Tapping. Amb el pensament s’activa aquesta informació bloquejada, es porta a la consciència i a través de l’estimulació dels diferents punts, es posa en funcionament i s’equilibra tot el sistema energètic perquè aquesta informació bloquejada es pugui dissipar, desfer.

Per això, en EFT es diu que la causa de qualsevol emoció negativa o perjudicial és una ruptura del sistema energètic del cos.

L’emoció associada a un record desagradable és el que ens limita, ens bloqueja i ens afecta. Amb el Tapping ens alliberem d’aquesta informació energètica perjudicial i de la seva càrrega emocional.

Quins són els seus beneficis?

EFT Tapping bàsic és una tècnica senzilla d’aprendre i es pot fer en qualsevol lloc, és molt pràctic i pot ser après per a gairebé tothom.

 • EFT Tapping ajuda a gestionar i alliberar emocions com la tristesa, angoixa, ràbia…
 • Sanar i transformar ferides del passat.
 • En el creixement personal.
 • A alleujar diferents dolències físiques.
 • A transformar creences negatives i limitants, patrons de conducta i mals hàbits.
 • Re-connectar amb tot el teu potencial i amb la teva veritable essència.
 • Recuperar la teva llibertat i pau interna.
 • A resoldre conflictes en relació a la salut, feina, familia, amor…
 • A augmentar la teva autoestima.

Com és una sessió?

El primer pas és identificar el tema que es vol treballar i portar la nostra atenció en aquest. Seguidament es comença amb la tècnica, estimulant suaument, tal com he dit abans, els diferents punts energètics del cos.

EFT Tapping, tècniques d’alliberament emocional és una tècnica que va a l’arrel del problema, buscant sempre la millor manera d’enfocar-lo i utilitzant tots els recursos per tal que el procés no sigui gens traumatic. 

Durant la sessió t’acompanyaré per trobar els diferents aspectes de la situació que t’efecten i també buscarem, si és el cas, les possibles resistències que et puguin estar limitant en l’efectivitat alhora de sol.lucionar el problema.

Quines ressistències em puc trobar?

Generalment els resultats de EFT Tapping són ràpids i efectius i quan aixó no passa és perquè hi ha una sèrie de factors que ens limiten la seva efectivitat. Aquests poden ser:

 • Possibles creences limitants, lleialtats familiars, vells patrons…
 • Poca constància.
 • Hi ha un tema arrel que no s’està treballant.
 • Desconnexió emocional.
 • S’està sent massa global definint el tema.

El Tapping ha de ser específic, constant, definir bé el tema a treballar i sobretot treballar en les possibles creences, vells programes, càrregues hereditàries…que ens puguin estan limitant alhora d’aconseguir els resultats desitjats.

Com més alliberem tot allò que ens afecta, major és la pau i llibertat que tenim. 

Alliberar conflictes del passat per aconseguir la pau personal

Si durant la nostra infància vam viure situacions desagradables i en la vida actual vivim alguna situació semblant, reaccionarem i actuarem inconscientment condicionats per aquella experiència passada. És una manera molt sana que té el nostre organisme de posar-nos en alerta davant d’una situació que reconeix com a perillosa, “dolenta” o traumàtica. 

Quan aquesta reacció és exagerada pot limitar la nostra vida i la nostra veritable essència. Per això, per viure plenament és imprescindible alliberar tots aquests residus emocionals del passat. I amb EFT ho podem fer.

Libérate. Técnicas liberación emocional Mataró

Per què te uns resultats tan efectius en comparació a altres tècniques?

EFT Tapping, tècniques d’alliberament emocional es centra en les parts de nosaltres que es resisteixen a canviar i a deixar anar. Això succeeix a un nivell inconscient. Hi ha una part que creu que és més segur mantenir la situació que alliberar-la. És una part de nosaltres que en algun moment de la vida, això ens va ser útil positivament però que ara ens limita o ens fa mal. Per això, fins que no s’atengui aquesta part, res funcionarà. Poden ser pors, inseguretats, etc. Això són creences limitants o beneficis secundaris.

Actua sobre l’arrel del problema, alliberant diferents emocions i alleujant o resolent trastorns físics, causats pel conflicte emocional que els generava. 

EFT Tapping forma part de la Sessió d’acompanyament individual i dels Tallers. Veure menú principal

Video de Gary Craig, creador de EFT

Vols estar informada?

Si vols rebre més informació de tot el contingut i de totes les novetats, introdueix el teu nom i adreça de correu electrònic per rebre el butlletí. Gràcies!