Què és el Reiki ?

El Reiki és una teràpia energètica d’origen japonés que consisteix en la canalització d’energia mitjançant la imposició de mans, a nosaltres mateixos o a un altre ésser viu.

Amb el Reiki augmentem la nostra energia vital, desfem bloquejos emocionals estancats, recuperem el nostre equilibri energètic i d’aquesta manera donem la força necessària al nostre organisme per sanar-se ell mateix.

Tot i així, Reiki és davant de tot, un sistema de creixement personal i una filosofía personal de vida, que ens ofereix diferents pràctiques per mantenir i recuperar la nostra salut a tots els nivells (físic, emocional, mental i espiritual), entre elles, la imposició de mans. Ens parla de la felicitat, de viure el present, gaudint cada dia amb alegria.

Mikao Usui (Reiki)

Com funciona el Reiki ?

Quan estem sans i en equilibri la nostra energia circula lliurement pel nostre cos nodrint tots els nostres òrgans i cèl·lules, i regulant totes les nostres funcions vitals.

Cada pensament, sentiment i experiència d’una persona té efectes sobre el nostre organisme i sobre el nostre sistema energètic. Per tant, quan no sanem o resolem algun conflicte aquest s’instaura dins nostre en forma de bloquejos.

Aquests bloquejos alteren el fluxe normal energètic fent que quedi estancat i no circuli lliurement, alterant les funcions del nostre organisme i reduint així la nostra qualitat de vida.

El Reiki ens ajuda a desbloquejar i recuperar aquesta circulació energètica.

Amb el Reiki augmentem el nostre nivell energètic, ajudant així a alliberar emocions estancades i a ajudar al nostre organisme a posar en funcionament tots els mecanismes necessaris per restablir la nostra salut.

En una sessió de Reiki la quantitat d’energia rebuda està determinada per la pròpia persona i les seves necessitats. El terapeuta únicament transmet aquesta energia i es limita a dirigir-la al receptor de forma il·limitada.

Generalment les reaccions més normals i immediates que es presenten després d’una sessió de són d’un benestar general, molta relaxació i una sensació de pau i tranquil.litat.

Tot i així, es poden poduïr alguns canvis a nivell físic i/o emocional, que responen a una sèrie de símptomes davant d’una reacció de defensa i autocuració del nostre organisme i acostumen a durar des d’unes hores a alguns dies, depenent del grau de sensibilitat de cadascú.

Com és una sessió presencial?

Les sessions de Reiki que ofereixo poden ser tan presencials com a distància.

En la primera visita es realitza, sempre que sigui necessari, una entrevista prèvia per tal de valorar el treball a realitzar, i el seguiment posterior. Seguidament es comença amb la teràpia.

La tècnica es realitza amb la roba posada, i es poden posar les mans damunt del cos o una mica a distància d’aquests. Per tant, durant la sessió hi pot haver zones del cos on pots notar les mans, com zones on estan a una mica de distància, depenent de les necessitats de cada persona.

Com és una sessió a distància?

Tot i que, al principi pot costar una mica de creure ( a mi em va passar el mateix! ), les sessions a distància son igual d’efectives que les presencials.

Ens posem en contacte per concretar dia i hora, i per conèixer-nos abans de la sessió.

Tot i que, no és estrictament necessari, jo recomano buscar un lloc tranquil on ningú et pugui molestar durant l’estona que dura la sessió (a poder ser mòbils apagats).

Pots preparar aquest lloc al teu gust perquè l’ambient sigui el més relaxant i acollidor possible (música, encens, olis essencials, una espelma,…). Tot, per a que puguis aprofitar i gaudir al màxim aquest moment.

Durant la sessió tant pot ser que percebis l’energia com que no, de les dues maneres l’efectivitat serà la mateixa. Això depèn del grau de sensibilitat de cadascú en aquell moment.

Un cop acabada la sessió em posaré en contacte amb tu per videoconferència o trucada per tal de comentar com ha anat, si tens alguna pregunta i donar-te, si cal alguna recomanació a seguir.

En la sessió combino el Reiki amb la Sanació per Arquetips.

D’on prové el Reiki?

El Reiki és una teràpia japonesa creada per Mikao Usui, practicant del budisme i estudiós de les arts espirituals.

Usui va dedicar-se profundament al seu creixement personal, i va ser en aquest llarg procés, quan va descobrir la capacitat de transmetre l’energia que ens envolta mitjançant les seves mans i de tot el cos.

Per entendre aquesta capacitat de transmetre l’energia, hi ha una acció que tothom fa inconscientment però que té una rellevància molt important. Quan ens fa mal qualsevol punt del nostre cos, de seguida el nostre acte reflex és col·locar-nos la mà al damunt. Això ho tenim associat al nostre interior com una capacitat de sanar, o disminuir el dolor.

De la mateixa manera, una intensa abraçada entre dues persones, provoca una reacció de sensacions de benestar tant físiques com emocionals.

Al llarg de la historia s’ha documentat diferents tipus de sanació per imposició de les mans, tant al mateix Japó com en altres països. Per això, el va anomenar inicialment “mètode Usui”, per diferenciar-lo dels altres mètodes de sanació. Actualment anomenat Reiki Ryoho.

El Reiki és només una teràpia de sanació?

A part de la imposició de mans, ens ofereix diferents pràctiques per mantenir i recuperar la nostra salut a tots els nivell (físic, emocional, mental i espiritual), però també és una profunda filosofia personal de vida. Ens parla de felicitat, de viure el present, gaudint cada dia amb alegria.

Aquesta filosofia de vida es basa en 5 principis bàsics que es varen crear de manera moral, ètica i espiritual a tots els practicants d’aquesta teràpia, unint-los en un sol pensament i sobretot d’acte d’Amor.

Els cinc principis són els següents i sempre comencen tots amb la frase “Només per avui…” que significa l’aquí i ara

 • No em preocupo.
 • No m’enfado.
 • Sóc agraït.
 • Sóc amable i respectuós amb tots els essers vius.
 • Treballo honradament.

Quins són els beneficis del Reiki?

 • Afavoreix l’autocuració del nostre organisme ajudant-nos en casos d’estrès, angoixa, mal de cap, problemes menstruals
 • Estimula les nostres defenses i la  nostra vitalitat.
 • Ens aporta estabilitat emocional.
 • Produeix una relaxació profunda.
 • Equilibra els nostres centres energètics.
 • Ens aporta més confiança, seguretat i autoestima.
 • Ens aporta calma i pau interna.
 • Ens ajuda en el nostre creixement personal.
 • Ens proporciona energia, alegria i força.

“És una sensació de pau infinita, d’amor, una sensació que tots hauríem d’experimentar, que no ens deixarà indiferents”

El Reiki forma part de la Sessió d’acompanyament individual. Veure menú principal

El Reiki és reconegut per la OMS (Organització Mundial de la Salut) com a teràpia complementària de sanació per restablir la salut.

Vols estar informada?

Si vols rebre més informació de tot el contingut i de totes les novetats, introdueix el teu nom i adreça de correu electrònic per rebre el butlletí. Gràcies!